CALENDAR:
Perioada
de înscriere: 9-18 iulie 2018
Susținerea probelor: 19-20 iulie 2018
Proba 1. Evaluarea unui ESEU redactat anterior înscrierii și depunerii dosarului de concurs – eliminatorie
Eseul - scris pe orice temă corelată istoriei sau teoriei artei - trebuie să fie coerent și expresiv și să prezinte argumente în sprijinul ideilor formulate de candidat.
Vor fi evaluate:
a) capacitatea de exprimare coerentă a ideilor;
b) capacitatea de a elabora argumente în sprijinul ideilor formulate.
Eseul va fi semnat și predat secretariatului admiterii, la înscriere, odată cu depunerea Dosarului de concurs.
Evaluarea se va face prin admis /respins
Proba 2. INTERVIU Proba de examen se susține în plenul comisiei de admitere și constă în susținerea eseului prezentat la proba eliminatorie.
Vor fi evaluate:
a) capacitatea de a exprima oral, sintetic, conținutul eseului
b) capacitatea de a argumenta ideile formulate și prezentate în eseu.
Se acordă note de la 1 la 10.
Bibliografie:
Gombrich, Ernst, Istoria artei, Pro Editura, 2007
Oprescu, George, Istoria artei, Meridiane, București, 1986, 5 vol.
Programul de Studii de licenta Istoria si teoria artei propune o structură pluridisciplinară de materii istorice şi teoretice, dar şi cursuri cu aplicabilitate practică, cerinţe ale societăţii de astăzi. În anii de studiu sunt urmărite cultivarea vizualităţii, dezvoltarea capacităţilor de sinteză a informaţiei şi de analiză critică şi oferirea unei instruiri de specialitate în domeniul istoriei artei, atât ca fapt în sine cât şi ca aspect al istoriei culturii, permiţând studenţilor să se orienteze către diverse arii şi epoci.
Programul urmarește tezaurizarea şi difuzarea valorilor artei, spiritualităţii, culturii şi civilizaţiei umane; promovarea gândirii istorice şi critice în contextul înnoirii şi înlocuirii cunoştinţelor şi mijloacelor de expresie artistică; formarea de profesionişti ai domeniului, performanţi în raport cu exigenţele actuale la nivel internaţional, şi, implicit, participarea domeniului românesc al istoriei şi teoriei artei la dezvoltarea acestui sector pe plan universal; afirmarea identităţii cultural artistice naţionale; dezvoltarea societăţii româneşti sub forma unui stat bazat pe valori culturale.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu