miercuri, 16 mai 2018

ADRIAN FLORIN POP -CO(LL)EZIUNE URBANĂ


Co(ll)eziune urbană
Artist: Adrian Florin Pop
Curator: Gabriela Robeci
Memorialul Revoluției din Timișoara

Autor text: Liliana Vulcănescu




Co(ll)eziune urbană, expoziția artistului Adrian Florin Pop, a fost deschisă în data de 11 aprilie 2018 la Memorialul Revoluției din Timișoara. Deosebită și binevenită pe scena artistică locală, expoziția  și-a propus să creeze un precedent, pentru alte proiecte caritabile, în care artiștii să își ofere sprijinul copiilor bolnavi.

Lucrările expuse de Adrian Florin Pop sunt lucrări-atitudine,  ivite din propria-i co(ll)eziune cu socialul contemporan, pe care acum îl provoacă în a lua la rându-i atitudine fața de copiii cu imunodeficiențe.

În reprezentările sale, artistul are adesea o atitudine directă, critică, radical,asumată, uneori criptată în simboluri, alteori clar declarată. Estetica frumosului este un principiu secundar în aceste lucrări , supunându-se temei, așa cum vedem și în Capriciile lui Goya, în Măștile lui Ensor sau în unele dintre lucrările lui Basquiat.

Consecvent în a observa societatea contemporană și în a-și exprima artistic propria opinie (“decât”, “Epigonu' nimănui”, “pentru ca se votează lumea”, “cine-i om și cine-i câine”), prin aceasta expoziție facem cunoștință cu omul Adrian Florin Pop, care empatizează cu nevoile copiilor bolnavi, ia atitudine și ne invită să ne alăturăm în susținerea acestui demers caritabil.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu